AYVAZ GÖKDEMİR ORTAOKULU

02.10.2022 329

Okulumuz 2021 2022 Eğitim Öğretim yılında Beşyüzevler Ortaokulu adı altında eğitim vermeye başlamıştır. Daha sonra ismi Ayvaz Gökdemir Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. Ayvaz Gökdemir 1942 yılında Gaziantep'te doğdu. Babası Süleyman Bey, annesi Emine Hanım. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu, DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Öğretmen Okulları Genel Müdürü ve Özel Yükseliş Koleji Genel Koordinatörü oldu. 19. Dönem Gaziantep, 20. Dönem Kayseri ve 21. Dönem Erzurum milletvekiliği yaptı. Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Eşi Sevgi Gökdemir'le birlikte Yunus Emre Divanı'nı yayına hazırlamıştı. Evli ve 3 çocuk babasıydı. 19 Nisan 2008 tarihinde, Ankara'da, Türk Ocağı Genel Kurulu'nda vefat etti.